Русия. Държавната дума прие на второ четене изменения в проектозакона за биометричните данни.

  

Те предвиждат създаването на списък с видовете биометрични данни, които да се събират, който ще включва само изображения на лицето и гласови проби.


"Очаква се тази норма да бъде в сила до 1 септември 2024 г., но
промяната на този списък е възможна само от правителството по предложение на Координационния съвет, който се сформира от правителството със задължителното включване на представители на обществените, централизирани религиозни организации", заяви депутатът Александър Хинщайн. 


Той заяви също, че измененията ще забранят принудителното събиране на биометрични данни и всякаква дискриминация и ще постановят, че отказът да се предоставят биометрични данни няма да се отрази на предоставянето на държавни или общински услуги.


Според него тя установява и правото на гражданите да оттеглят съгласието си за обработване на биометрични данни по всяко време - всички тези действия могат да бъдат предприети и от родителите по отношение на техните непълнолетни деца.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи