„ЦРУ стои зад поредица от експлозии в Русия“

 „ЦРУ стои зад поредица от експлозии в Русия“: ветеран от специалните операции на армията на САЩ твърди, че разузнавателната агенция и съюзникът на НАТО провеждат саботажни мисии

ЦРУ работи с неназован „съюзник от НАТО“, според Джак Мърфи

Мърфи беше бивш старши треньор и съветник на иракски SWAT екип

Той каза, че ЦРУ и президентът Байдън лично разрешават мисии 


Тайната кампания стои зад много необясними експлозии и пожари, които са засегнали стратегически или известни съоръжения през последните месеци, казва американският експерт Джак Мърфи, осемгодишен ветеран от армейските специални операции.


Отделно се твърди, че други европейски разузнавателни служби са „пускали оперативни агенти в Русия, за да създадат хаос без помощта на ЦРУ“, както и Украйна.


Твърденията му идват след като нов пожар избухна в търговски център в Краснодарски край, в Южна Русия , последният от десетки подобни инциденти. 


Нефтени и газови съоръжения, железопътни линии, складове за гориво, електроцентрали и търговски центрове бяха ударени в цяла Русия от мистериозни експлозии със слухове за саботаж.


„Кампанията включва дългогодишни спящи клетки, които съюзническите шпионски служби са активирали, за да попречат на нахлуването на Москва в Украйна, като водят тайна война зад руските линии“, каза Мърфи в публикация.


„Кампанията е отговорна за много от необяснимите експлозии и други злополуки, които сполетяха руския военен индустриален комплекс след пълномащабното нахлуване на Русия в Украйна през февруари.“


Той цитира анонимни американски източници, включително трима бивши служители на разузнаването и двама военни, и шести източник, „който е бил информиран за кампанията“.


ЦРУ отхвърли обвиненията.


„Бившите служители отказаха да идентифицират конкретни цели за кампанията, ръководена от ЦРУ, но железопътни мостове, депа за гориво и електроцентрали в Русия бяха повредени при необясними инциденти, откакто Кремъл започна пълномащабната си инвазия в Украйна през февруари“, пише Мърфи на неговия уебсайт.


Никакви американски служители не са участвали на място, каза той, но ударите са използвали „съюзническа разузнавателна служба“ и са одобрени от президента на САЩ Джо Байдън, увери той.


„Докато командването и контролът върху програмата за саботаж е на ЦРУ по правни причини, съюзникът от НАТО има силна дума при това кои операции ще продължат напред, тъй като техните хора поемат рисковете.“


https://www.dailymail.co.uk/news/article-11572881/CIA-spate-explosions-Russia-veteran-claims-CIA-NATO-ally-sabotage.html



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи