Ватикана (AFP) – Папа Франциск призова в сряда хората да харчат по-малко за коледни подаръци и празненства и да дарят спестените пари на хората в опустошената от война Украйна.

 



 

 "Хубаво е да празнуваме Коледа. Но нека намалим малко нивото на коледните разходи", каза Франциск на седмичната си обща аудиенция във Ватикана.


 "Нека имаме по-скромна Коледа, с по-скромни подаръци. Нека изпратим това, което спестим, на украинския народ, който има нужда от това", каза той.


 Близо 10 месеца след началото на войната трудностите от боевете се усложниха с настъпването на зимата и Русия удари енергийната инфраструктура на Украйна.


 Ракетните удари са осакатяващи - което води до периодична загуба на електричество, отопление, вода и телефонни услуги в части от Украйна.


 Украинците "страдат толкова много. Те са гладни, студени са. Толкова много хора умират, защото няма лекари или медицински сестри", каза папата.


 Във вторник западните съюзници на Украйна обещаха допълнителен един милиард евро (1,1 милиарда долара) спешна зимна помощ, за да помогнат на страната да устои на атаката на Русия.


👉 https://www.rfi.fr/en/international-news/20221214-pope-says-spend-less-on-christmas-give-to-ukraine

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи