EП обяви Русия за „държава, спонсор на тероризма“



Някои с ирония коментираха, че може би става дума за многогодишното спонсориране на европейците с евтини енергоресурси, на което се дължеше значителна част от просперитета на някои страни. 


А същите европейски страни участваха в събитията в Украйна през последните години и дружно премълчаваха шокиращи престъпления на „техните хора“ в Киев. 


Руският анализаторът Борис Рожин коментира решението на ЕП за обявяването на Русия за спонсор на тероризма така: 


💬 „Съобщават, че Европейският парламент е признал Русия за спонсор на тероризма , докато САЩ официално са отказали да признаят Русия за спонсор на тероризма.


Резолюциите на Европейския парламент имат препоръчителен характер, но напълно отразяват степента на упоритост на европейския евроатлантически истаблишмънт. 


Мисля, че Държавната дума трябва да приеме резолюция, признаваща ЕС за спонсор на тероризма и неонацизма. А и кога ще признаем за терористи СБУ и ГУР? ИДИЛ тъгува в самота…“

САЩ 🇺🇸 отказват да признаят Русия за държава, спонсор на тероризма, тъй като това е невъзможно от гледна точка на американското законодателство.

По време на телефонен брифинг посланикът на САЩ по въпросите на международното наказателно правосъдие Бет Ван Шак беше запитана дали САЩ ще се присъединят към ЕС, ако съюзът признае Русия за държава, спонсор на тероризма. В отговор американският посланик побърза да се дистанцира. 

💬„Но нашето законодателство дава малко по-различно определение от европейското. Честно казано, Русия просто не се вписва в дефиницията за държавен спонсор на тероризма “ - заяви Бет Ван Шак. 


Пригожин, основател на ЧВК "Вагнер", решава да изпрати чук в Европейския парламент.

Опаковката представлява калъф за цигулка, в който има чук с гравирано лого на Вагнер върху ударната част и шарка от кръв върху дръжката. В "Concord" нарекоха постъпката като "информационен казус" за членовете на ЕП.

По-рано "Politico" съобщи, че депутати от различни партии в ЕП са призовали Европейския съюз да включи ЧВК "Вагнер" в списъка на терористичните организации.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи