САЩ: Военна победа за Украйна не се вижда – Киев иска да подмами НАТО в Трета световна война с Русия



Във връзка с „превземането“ на Павловка от руската армия, както и масираната руска ракетна атака по инфраструктурата на Украйна, Пентагонът даде пресконференция. Там американският генерал Марк Мили заяви, че военна победа за Украйна не се очертава.

С оглед на факта, че руската армия може да въведе още повече войници в битката и че Русия все още контролира повече от 30 процента от Украйна, генералът не вижда края на военните действия в скоро време. Той добави:


„Това няма да се случи през следващите няколко седмици, освен ако руската армия не се разпадне напълно, което не  е вероятно.

На 14 ноември Русия обяви село Павловка в Донецката народна република за освободено. По време на боевете за Павловка руските сили унищожиха до 1400 наемници и украински войници и унищожиха два самолета Су-25 и един хеликоптер Ми-8, съобщи руското министерство на отбраната. Освен това украинската страна загуби 12 танка, 27 бойни машини на пехотата и около 30 други бойни бронирани машини в района. Унищожени са също шест артилерийски оръдия, повече от 25 автомобила и 28 дрона.

Украйна се опита да подмами НАТО в пряк конфликт с Русия, след като случайно бомбардира Полша. Украинското ръководство беше добре запознато с реалните събития, но реши да разпространи най-опасната конспиративна теория в историята за започване на Трета световна война.


НАТО и Русия за кратко бяха на ръба на Трета световна война миналия вторник вечерта, след като Украйна напълно целенасочено бомбардира Полша. Украинското ръководство беше наясно какво точно се е случило, но реши да разпространи най-опасната конспиративна теория в историята, за да започне буквално Трета световна война.


Зеленски излъга света, като нарече случайната бомбардировка на Полша от неговите сили „руска ракетна атака срещу колективната сигурност“ и каза на НАТО, че „трябва да действаме“. Неговият външен министър Кулеба на свой ред определи като "руска пропаганда" всякакви обвинения, че Киев е отговорен за инцидента.


За негова чест, на въпрос от пресата дали Русия е отговорна за инцидента, президентът Джо Байдън отговори: „Има предварителна информация, която оспорва това. Като се има предвид траекторията, малко вероятно е ракетата да е изстреляна от Русия“

Това обективно заключение, базирано на публичната оценка на не кой да е друг, а на президента на САЩ и следователно по никакъв начин не бива да бъде отхвърляно като така наречената „руска пропаганда“, доказва, че Киев наистина е заговорничил да подмами НАТО в Трета световна война. Казано просто, украинското ръководство би предпочело да рискува ядрен апокалипсис, провокиран от тяхната конспиративна теория, отколкото да рискува да бъде свалено от власт чрез народно въстание, подкрепяно от SBU



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи