‼️ "Ядрените оръжия ще бъдат използвани незабавно": рискове и сценарии за война между Русия и НАТО заради Украйна от RAND.



В спешен доклад корпорацията RAND нарече (https://www.rand.org/pubs/perspectives/PEA1971-1.html)пряка война между НАТО и Русия възможна в случай на сблъсък между силите на алианса и руските сили в Украйна (доклад в PDF (https://www.rand.org/content/dam/rand/pubs/perspectives/PEA1900/PEA1971-1/RAND_PEA1971-1.pdf)). 


"Най-големият риск Русия да реши да нанесе директни удари по съюзниците от НАТО би бил, ако Москва осъзнае неизбежността на мащабни, директни атаки на НАТО срещу руските въоръжени сили", се казва в доклада.


Решението на Москва да удари първо ключови съюзнически сили ще доведе както до включването на силите на НАТО в операциите в Украйна, така и до съсредоточаването на войски на Алианса в офанзивни конфигурации в близост до руските граници. За тази цел незабавно ще бъдат разгърнати тактически ядрени оръжия.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи