HOME! SWEET HOME!

Нашето дворче

Дворчето на съседа
 Ние българите не сме завистливи, а любопитни- та за това все гльодаме у чуждия вилаетец и мечтаем как замъка на съседа е наш. И тъй ние всячески се опитваме да не гледаме нашата схлупена къщурчица с два пъна отпред (щото липите отдавна са ги краднали някой безимотни апаши). Къщата на съседа все си остава негова, а ние от време на време можем да му ходим на гости, а за да поживеем по-дълго у замъчето му има два начина: или да му станем аргати, или да му станем  любовници, а понякога и двете. За да бачкаме у съседа ни се изискват "работни визи"; "зелени визи" или "розови" и "сини карти".   Съседа все ни хока за занемарената къщурка и буренясалия двор, пълен с всевъзможни гадинки, пъплещи напред-назад, всяка сама за себе си търсеща своя личен интересец. Предлагащ ни(той - съседа) пари на заем, за да си оправим визийката срещу скромната лихва от +безкрайност %-та на ден!
Ние българите имаме висока търпимост и слаба сетивност спрямо каквито и да е родове дразнители. Рядко си чистиме боклуците и когато го правим то е веднъж на четири години, и то ги замитаме под килима или шкафа. Когато и там се изпонапълни с буклуци, започваме да го местиме тоя от под килима към шкафа, а тоя изпод шкафа към под леглото. Лошото е, че започваме да свикваме с боклуците и те започват да определят битието ни. Кога ще се вземем в ръце и ще си изметем къщичката, ще изхвърлим боклуците на регламентираните за това места, а тези които можем да рециклираме природосъобразно, предадем на вторични суровини или направо да им драснем клечката на куп в двора (но внимателно да не си запалим къщичката, а сакън да не подпалим и съседа, че няма да можем да му изплатиме само градинката за 30 хилади евро). Дай да скътаме някой лев от пиячка и цигари за някоя торба цимент и количка баластра и да си мазнеме пукнатините по дуварчето от римско време, които са от изкопните работи на съседа, който строейки в съседство поредния мол случайно е направил на двайстия подземен етаж противоядрен бункер с някой и друг силоз за балистични ракети от  противовъздушен "щит" на "Обединения съюз на съседите".  Няма лошо да гледаме съседа! Можем да почерпим някои идей за нашия дом. Но не е хубаво да копираме едно към едно всичко, щото ще е плагиатство; еднообразие и най-вече невъзможно, защото неговия двор е 40-десет декара и 500-тин квадрата замък, а нашия двор е едва 40-десет квадрата и къщичката ни се простира на 50-сет квадрата.
Съседа от време на време ни предлага да ни купи имотеца и да го направи  склад за инструменти по последна мода, а ние да бачкаме за него като ще имаме добре обзаведена стаичка в склада. Но ние не го правим от носталгия и предпочитаме да залагаме покъщнината си при нужда от пари.
Бачкането не е нашата страст, ако има некоя далаверка - хубаво.
  Ах каква идилия нали?

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи