Професор Мак Кол - 2


Професор Мак Кол беше ексцентрик по душа. Когато имаше някое желание той го следваше неотлъчно. Повечето му желания не бяха присъщи за обикновения човек и мъж, ... нооо не всичките! Пиеше малко и почти винаги в компания, обичаше сладки питиета, но не беше придирчив. Пушеше ароматни тютюни отново само в компанията на някого. Обичаше спорта, но нямаше фаворити. Обичаше да чете, но бързо се уморяваше заради постоянно прекъсващата го мисъл, която се втурваше да пренаписва редовете който четеше....


Професора бе направил редица научни разработки, от които печелеше значителни суми и с които задоволяваше своите ексцентрични цели! Той си бе закупил островче от около 30 квадратни километра в полинезийската акватория. Беше си направил скромна виличка на втория по големина връх на острова на 450м.н.в. от който имаше прекрасна гледка към почти целия остров. Само в югозападна посока се извисяваше планински връх който беше висок 1114 м., чийто югозападен край свършваше в океана. Там където планината се срещаше с океана се издигаше 220 метрова отвесна стена, чийто долен край (към 50 метра) бе вдлъбнат навътре към планината, прояден от вечно бушуващите и гладни океански вълни. Мак бе нарекъл този връх "Голямата Чука", а отвесната стена " Парзулката". Вилата на професор Кол бе 1500 квадратни метра разгърната площ на два етажа. На първият етаж в хола 30 метров басейн с три джакузита, на 10 метра от него бе разположена зимната градина, която също беше част от първия етаж с редки видове от умерените ширини. Всички стай баха мебелирани от най-ценни видове дървесина от всички краища на света, чиито богати орнаменти и разчупени плавни форми напомняха на бароков стил. Цялата инфраструктура на острова бе автоматизирана, а самата вила беше черешката. Всичко бе свързано в циклични процеси в който човешката намеса бе напълно ненужна. Отпред двора бе със полу-елиптична форма в която, чрез алей с прекрасно наредени блокчета от рязан гранит и мрамор бяха изобразени две полегнали на страна нимфи, чиито пищни форми бяха запълнени с изкусно аранжирани различни растителни видове.
В края на двора имаше отвесен скат, който позволяваше да има добра видимост към равнината на острова и сливащата се синева на морската шир с небето в далечината.
***



Следва продължение!



ВСИЧКИ ЛИЦА И СЪБИТИЯ СА ИЗМИСЛЕНИ И СЪВПАДЕНИЯТА С РЕАЛНИ ТАКИВА СА ЧИСТА СЛУЧАЙНОСТ!



ТОЗИ РАЗКАЗ Е СОБСТВЕНОСТ НА GRANID. ИЗПОЛЗВАНЕТО НА КАКВИТО И ДА Е ЧАСТИ ОТ РОМАНА БЕЗ НЕГОВО ПОЗВОЛЕНИЕ СЕ НАКАЗВА СПРЯМО ЗАКОНА ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА СОБСТВЕНОСТ!!!

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи