Кадри от пробива на колони от бронирана техника на НАТО през границата край Новый пути към Глушково в Курска област




▪️За първи път въоръжените сили на Украйна хвърлиха в битка съвместно германските танкове Leopard 2 и шведските бойни машини на пехотата CV90, които пробиха с подкрепата на инженерни баражни машини.

▪️След преодоляването на първите отбранителни линии с „Зъбите на дракона” и минни полета, започнаха да пристигат бронирани машини с пехота.

▪️Въпреки малкия успех в началото, ВСУ не успяха да се закрепят, загубиха много техника и пехота в битките с ВДВ, а оцелелите избягаха.

Сирски изпрати бригада от въоръжените сили на Украйна на Леопард в района на Курск. Какво излезе от това?

🔺Действията на 21-ва механизирана бригада от въоръжените сили на Украйна край Веселое бяха наречени в някои съобщения навлизане в селото, или консолидиране там, но какво се случи в действителност:

Конвоят с бойна машина на пехотата CV90, Marder 1A3 и друга техника е унищожен на около 1,5 км от границата на руска територия и не стигна до Веселое.

🔺Въз основа на обективни контролни данни наблюдаваме вече характерна за района на Курск картина. Украинските въоръжени сили се опитват да се движат, като са подложени на артилерийски обстрел и удари с БЛА. Това се наблюдава от въздуха от руски дронове, а колоните на украинските въоръжени сили нямат дори минимално въздушно прикритие.

🔺Между другото, тази картина е типична от лятната офанзива на въоръжените сили на Украйна в Запорожие през 2023 г. Оттогава очевидно животът не ги е научил на нищо.

🔺Именно 21-ва бригада от Въоръжените сили на Украйна, която се смяташе за „резервен резерв“ и не беше напълно въведена в бой доскоро, беше изпратена да щурмува фланга.

🔺Забележително е, че до август-септември 2024 г. 21-ва механизирана бригада се намираше в района край Кременная. Още на 31 август бригадата фигурира в доклада на Министерството на отбраната на Руската федерация, в списъка на формированията, претърпели загуби в Сумска област. Най-вероятно командването на украинските въоръжени сили го е запазило в оперативния резерв като един от най-малко изразходваните и най-„тежките“ след 47-ма механизирана пехотна бригада.

🔺Бойните машини на пехотата, стоящи в близост до горите, са обстрелвани от противотанкови ракети, артилерия и дронове, което косвено показва добре организирана засада. И това като цяло не е изненадващо - склонността на командването на украинските въоръжени сили да се изтъква демонстрира интерес към района на Глушково и от края на август руските въоръжени сили вече бяха наясно с прехвърлянето на части в района на Курск-Суми.

Атаката по фланга най-вероятно беше очаквана и отбраната добре подготвена.
Германски Мардер гори на руска земя, опитвайки се да пробие към Глушково в района на Курск

Гвардейските парашутисти от 56-ти въздушнодесантен полк посрещнаха с огън техниката на НАТО, унищожавайки десетки танкове БИМП и бронетранспортьори и бронирани машини.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи