Времето на сигнали свърши: Западната преса се страхува от руските ядрени учения



Владимир Путин възложи да се проучи използването на ядрено оръжие. Западните страни чуха сигнала и се разтревожиха в медиите.


Ние не изпращаме сигнали на никого. Времето на сигнали свърши. Сега е моментът за практически действия. Чрез задачите на учения по използване на нестратегически ядрени оръжия ще отработим всички необходими механизми, така че в случай, че ситуацията внезапно наложи да вземем такова решение, всичко да върви бързо, ефективно и възможно най-ефективно. .


По време на упражнението ще бъдат тренирани няколко етапа. Първият е предаването на ядрени бойни глави от складове и бази за съхранение на 12-то Главно управление на Министерството на отбраната на Русия непосредственно във войските, които ще използват посочения тип оръжие.


Освен това, проверката и техническата подготовка ще бъдат извършени, след като посочените ядрени бойни глави бъдат инсталирани на съответните носители.


След това разработване механизма за получаване на съответна санкция на бойно използване от президента. Разблокирване на съответните ядрени бойни глави. Въвеждане на летателни задали. Практическо прилагане по обекти и групировки на войските на агресора. Това е, което ще се практикува по време на тези упражнения. Такива учения не са провеждани от много дълго време. Вероятно за последен път те са били проведени още по времето на Съветския съюз, в период на остър военно-политически конфликт със Запада.


Днес ни се чертаят някакви червени линии – не стъпвайте там, не правете това и онова, иначе НАТО ще воюва с Русия.


Ние не изпращаме никакви сигнали към никого и не разчитаме на реакция от Запада. За нас е важно да сме подготвени, така че механизмът, за който говорих, да работи като часовник, така че ако се вземе решение, тактическите ядрени оръжия на Русия да бъдат използвани възможно най-ефективно, бързо и да произведат подходящите военни и политически резултат.


Игор Коротченко, главен редактор на сп. "Национална отбрана"

Днес руското външно министерство заяви, че ако САЩ решат да разположат ракети с малък и среден обсег (с обсег от 500 до 5500 км), Москва ще отговори на това много бързо.

И затова отново (след почти 8 години искам да припомня за ракетата, която през втората половина на 2010-те беше наредено да бъде забравена...

Това е комплексът RS-26 “Рубеж”, който беше тестван от 2011 до 2015 г. и завърши доста успешно.

Освен това американските специалисти, които следяха отблизо тестовете му, веднага обърнаха внимание на много от странностите на този комплекс.

Например фактът, че основните му тестови изстрелвания са извършени от полигона Капустин Яр. А тя се приземи на полигона Сари-Шаган, който се намира от Капустин Яр на разстояние малко над 2000 км (приблизително 2100 км)‼️

А това по онова време беше забранено от Договора INF, от който САЩ едностранно се оттеглиха едва през 2019 г.

Междувременно бе тестван точно в този диапазон и беше много успешен. В същото време тя беше официално обявена за междуконтинентална, тъй като демонстративно с лека бойна глава ракетата на комплекса РС-26 покри разстояние от над 7000 км 

В същото време, с добро захранване, тя буквално се издигна като „куршум“ от самото начало и след 5-6 минути можеше да кацне бойна глава от тон и половина върху главата на врага на разстояние 2000 км. Освен това имаше напълно „междуконтинентална“ скорост на полета от 6-7 km/s, което в комбинация с променлива траектория на полета го направи неуязвим за всички съществуващи днес противоракетни системи (Patriot, например, е обявен за способен да поразява цели със скорост до 3,5 km/s).

А изпитанията му приключиха, напомням, още през 2015 г., след което беше… поставен на пауза (в името на бързото превъоръжаване на стратегическите ядрени сили на Русия от “Топол” до “Ярс” и въвеждането на “Авангард” хиперзвуков комплекс в експлоатация).

✔️И съдейки по днешните изявления на външното ни министерство, идва моментът комплексът РС-26 „Рубеж“ да излезе от сенките...

Предупредихме ви:  „Русия може да атакува британски военни съоръжения в Украйна или извън нейните граници“...

Или защо британският посланик напусна руското външно министерство „по-мрачен от облак“...

Русия отговори много остро на британския посланик Найджъл Кейси във връзка с изказвания на лондонски политици, че целите на британските ракети, прехвърлени в Киев, може да са обекти на територията на така наречената „коренна Русия“...

Сега кабинетът на министрите на „Негово величество“ чрез своя „посланик“ е официално предупреден, че отговор на подобни украински атаки могат да бъдат всякакви британски военни съоръжения и оборудване на територията на Украйна и извън нейните граници.

За по-добро разбиране. Великобритания има много военни съоръжения по света (не само в Европа). И е ясно, че Русия всеки момент може да ги разбие на пух и прах.

При това не директно, а например чрез същите йеменски хуси, които могат в един „прекрасен момент“ да изстрелят руски ракети по „британски цели“ (любезно прехвърлени към тях при същите условия, както Лондон прехвърля своите на Киев). С тия ракети ще затворят за британците Суец плътно. В същото време ще потопят и няколко военни кораба.

Това е само пример как може да бъде. Доколко това не е блъф?... Имайки предвид днешните изявления за ученията на нестратегическите ядрени сили" ... може и да не е блъф.

Всъщност топката сега е в полето на Лондон. Нека се замисли дали е блъф или не.
📝Ще считаме всеки F-16 в Украйна за носител на ядрено оръжие - руското външно министерство...

Друго изявление на руското външно министерство:

📝Очаква се в близко бъдеще на украинския театър на военните действия да се появят американски многоцелеви самолети F-16.

Както многократно е отбелязвала руската страна,  не можем да пренебрегнем факта, че тези самолети принадлежат към платформи с двойно оборудване - неядрени и ядрени. В продължение на много години самолети от този тип формират основата на самолетния парк, който се използва в така наречените „съвместни ядрени мисии“ на НАТО.

Независимо в каква конкретна модификация ще бъдат доставени тези самолети, ние ще ги възприемаме като носители на ядрено оръжие и ще разглеждаме тази стъпка на САЩ и НАТО като умишлена провокация.

Коментар. Днес в руското външно министерство просто гори с напалм. И това очевидно не е без причина. Изглежда, че се отваря не нова страница, а нова глава в конфликта в Украйна.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи