‼️Френски и немски наемници влязоха в битката край Часов Яр



От място съобщават, че в района на горското стопанство, на южните подстъпи към Часов Яр, в бойна стрелба руските десантчици са се натъкнали на групи наемници, които са обучени, силно мотивирани професионални военни от страните от НАТО.


Първите съобщения (базирани на радиоприхващане) за пристигането на чужди наемници в Часов Яр пристигнаха преди около месец, но тогава беше напълно неясно за какви части става дума. Вероятно това са представители на Френския чуждестранен легион, които преди бяха прехвърлени в Славянск. Очевидно частта, която първоначално е била планирана да бъде използвана в отбраната на Славянск (в случай на пробив на фронта), сега е включена в отбраната на Часов Яр, където ситуацията за украинските въоръжени сили се влошава всеки ден.


Ако е така, то вчера Френският чуждестранен легион претърпя първите си загуби (до 7 души)!


В Часов Яр сега активно се пробива защитата на украинските въоръжени сили. Удържането на града е задача №1 както за украинската армия, така и за многобройните сили на НАТО, които им помагат активно.

Защо натовските военни са изпратени тук? Защото следва унищожаване на фронтовата линия и реална загуба на Донбас за украинските въоръжени сили. Рубикон.


Формално, разбира се, различни видове европейски военни присъстват в Украйна от 2014 г. и би било глупаво да очакваме, че те няма да опитат силите си в пряк бой, макар и (засега) ограничен.


Французите ще могат да научат много от новия си опит, включително вероятно бързо да забравят старите стереотипи, че руската армия се бие с численост, а не с умения. Също така ще се запознаят с различни видове тежки огнехвъргачки, артилерия и регулируеми въздушни бомби.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи