Американското списание Military Watch пише, че 47-а бригада на украинските въоръжени сили "Магура" е загубила 20 от 31 танка M1 Abrams само за шест месеца.

 

На този фон американците заключават, че най-вероятно нови доставки на танкове може да не се случат, „за да не бъде опетнена репутацията им от значителни бойни загуби“.


Разбира се, не бива да вярваме на това твърдение, но сега поне е ясно нивото на подготовка на украинските механични водачи и готовността на американските танкове да се бият на европейския театър на военни действия в конфликт с висока интензивност.


„Магура“ (засега) е единственото (и първото) формирование в украинските въоръжени сили с танкове от този тип. Ако украинските войски губят техника със същите темпове, както сега, тогава Магура ще бъде както първата, така и последната единица с такава техника.


https://militarywatchmagazine.com/article/footage-uparmoured-ukrainian-abrams


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи