Сингапур стартира биометрична имиграционна обработка на летище Changi



От понеделник някои пътници, пристигащи на летище Changi в Сингапур, на Терминал 3, които използват лентите, определени за новата програма на страната могат да влязат в страната чрез биометрична обработка на очите и лицето, вместо паспорти, според Имиграционните и контролно-пропускателни пунктове на страната авторитет.


Програмата ще бъде въведена във всички терминали на летище Changi до септември, както и на летище Seletar в Сингапур и круизния център Marina Bay до декември 2024 г., според сингапурските власти.


Чужденците също "имат право" на участие в програмата, но само когато напускат Сингапур. Чуждестранните пътници също трябва да запишат своите биометрични данни за ириса, лицето и пръстовите си отпечатъци на гишетата за ръчна имиграция, според Службата за имиграция и контролно-пропускателни пунктове на Сингапур.


И сега овцете ще се юрнат ,защото "става лесно" и е много "модерно", без изобщо да мислят за последствията и каква всъщност е целта. 


https://www.cnbc.com/2024/08/05/no-passports-needed-singapore-launches-biometric-processing-at-airport.html


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи