Заместник-председателят на комисията по отбрана на Радата Маряна Безуглая:



„След Покровск има пряк път към Павлоград, където изобщо няма отбрана, след това е Днепър“


▪️„Нашите части се изтеглят от ДНР, оставяйки цели фронтови линии на произвола, не добавят боеприпаси, руснаците минават през празни укрепления. При такива обстоятелства окупацията на Покровск е въпрос на близко бъдеще, а Торецк завършва последните си дни. Изглежда, че предаваме Донецка област“, казва Безуглая.


▪️„Отвъд Покровск има пряк път към Павлоград, където изобщо няма укрепления, след това е Днепър. Отвъд Торецк е Краматорската агломерация, а след това Харковска област... Не е правено оборудване за административната граница на Донецка област”, добави Безуглая.


▪️ „Сирски извежда войната на ново ниво на маневри от Втората световна война, където залогът е загубата или превземането на цели региони.“ Но каква е цената и какви са перспективите? Сигурна съм, че и той няма ясни отговори. Маневрите на украинеца Жуков продължават”, обобщава депутатът от Радата.

Мощен пробив на руската армия в Покровско направление 

Групата войски „Център” на генерал Мордвичев не спира мощно да пробива фронта, като вече освободи около 10 населени места за седмица, преряза магистрала E30, освободи Камишевка и започна щурма на Птичье.
▪️Украинските бойци публикуват следното:
➖17:12 Ситуацията на източния фланг на Покровското направление се изостря, руснаците настъпиха с щурм, отблъснаха ни в село Птичье и атакуват селото от север и изток. 
▪️20:13 „Сега тече щурмът на Птичье, руснаците вече са забелязани в околностите на селото
▪️"След като руснаците превзеха село Журавка, следващата цел беше село Красни Яр. Сега боевете там продължават, руснаците се опитват да ни избият от позициите ни, използват дронове и минохвъргачки, изравняват позиции!!След това по традиция започват щурмове.
▪️ Руснаците също започнаха да настъпват към центъра на Гродовка...

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи