Операцията в Курск



Русия спря украинското настъпление, разкри пръстови отпечатъци на НАТО по цялата операция в района на Курск: последни актуализации


Министерството на отбраната на Русия съобщи, че е парализирало личния състав и техниката на вражеските сили, еквивалентни на четири бригади в окупираните райони на Курска област.


„Авиационните и артилерийските удари и войски поразиха струпвания на жива сила и техника от 22-ра и 115-а механизирани и 80-а и 82-ра десантно-щурмови бригади на Въоръжените сили на Украйна в районите на населените места Апанасовка, Борки, Викторовка, Косица, Любимовка, Плехово. Толсти луг и на запад от Богдановка“, посочват от министерството.



🌏 Украйна загуби до 350 войници и 25 единици военна техника в района на Курск през последните 24 часа, включително четири танка, БМП, два БТР-а и 18 бойни бронирани машини.


🌏 Командирът на специалните сили "Ахмат" Апти Алаудинов каза, че напредването на Украйна е спряно във всички посоки и че руските сили са започнали да освобождават превзетите селища.


Руските сили са открили „огромен брой чуждестранни наемници“ в редиците на украинските сили и някои изглежда са военнослужещи на НАТО, каза командирът, добавяйки, че също е получил доказателства за цивилни, „застреляни от упор“ в окупираните територии.


🌏 Руските медии откриха, че американската частна военна компания Forward Observation Group е публикувала в социалните мрежи снимка на трима нейни наемници, участващи в атаката срещу Курск. На снимката се виждат мъже, стоящи във военна екипировка и сини ленти на ръкавите, позиращи пред Humvee.


🌏 Виталий, заловен шофьор от 92-ра десантно-щурмова бригада на Украйна, каза на руски следователи, че Киев е изправен пред „много тежки загуби“ в района на Курск, тъй като той „е карал войници там толкова много пъти, [но] никой не се е върнал“.


🌏 Бригаден генерал Ерих Вад, бивш военен съветник на бившия германски канцлер Ангела Меркел, каза пред германските медии, че атаката срещу Курск е трябвало да отвлече вниманието на Русия и да спаси Украйна от поражението в Донбас, но се е провалила. Той обвини медиите, че преувеличават успехите на Украйна, заявявайки, че те са местни и стратегически незначителни.


🌏 Офицерът от австрийските въоръжени сили Маркус Рейснер каза пред местните медии, че офанзивата в Курск е била „изключително рискована игра“ за Украйна и че с нейните „оскъдни ресурси , сега трябва да се справи на три фронта“.


Ситуацията в Курска област


Атаката на ВСУ е спряна и понасят много големи загуби. 

Апти Алаудинов:
Тази операция е планирана от комитета на щаба на НАТО, организирана и контролирана от американци и британци.

▪️Днес, след като разбраха, че не могат да напреднат в района, в който са влезли, те се прегрупират: в близко бъдеще, мисля, ще ударят в друг район.

▪️Има две области: едната от тях, както предполагаме, ще бъде ударена. Сега те се опитват да изтеглят всичко, което имат от тази посока, да свият нов юмрук и да ударят в друга посока, където смятат, че могат да напреднат.

Започва ли вече и процесът на изтласкване от Курска област?

▪️Това се прави от втория ден. Нашата задача беше да блокираме врага, което означаваше да започнем да го изтласкаме.

Курска област: прихванат разговор от украинските радиостанции

▪️Бойци от ВСУ се оплакват на офицера (който ги ръководи от тила, според системата на НАТО) за липса на вода, некоординирани действия и намерение да се откажат да изпълняват бойните задачи. Казват, че са в безизходица, трябва им психолог и искат да бъдат изтеглени в Украйна.
▪️Командирът им отговаря да останат на място и ги успокоява, че на другите не им е по-лесно.

След прихващане на разговора и определяне на местоположението на разузнавателната група на украинските въоръжени сили, офицерът от разговора с позивна „Панда“ е намерен убит.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи