📌Най-малко три бригади от въоръжените сили на Украйна с численост до 6000 войници с техника на НАТО настъпват към района на Курск, рискуват да попаднат в котел, - Forbes.



▪️Това са 22-ра и 88-ма механизирани бригади и 80-а десантно-щурмова бригада, която се смята за „една от най-мощните, оборудвани и бързи“ бригади на Въоръжените сили на Украйна.

▪️Напредваj с помощта на съветска и натовска техника: танкове Т-64БВ или Т-80БВ, противоминни машини УР-77, инженерни машини ИМР-2, БТР-80, американски колесни бронетранспортьори Stryker и германски бойни машини на пехотата Marder. Всички автомобили са допълнително бронирани с противодронови мрежи.

▪️Артилерията, безпилотните самолети и противовъздушната отбрана играят важна поддържаща роля.

▪️В зоната на нахлуване и около нея може да има до 10 000 войници от украинските въоръжени сили.

❗️ „Има значителна вероятност украинската операция да се обърне срещу нейните плановици, ако украинските бригади изпреварят своята артилерия, противовъздушна отбрана и логистика, те могат да се окажат сами и невъоръжени дълбоко в Курска област, което рискува загубата на хиляди войници, които не могат лесно да бъдат замени“, пише Forbes.


https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2024/08/08/one-of-ukraines-toughest-and-fastest-brigades-has-joined-the-invasion-of-russia/


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи