11 август 2024 г. Курска област.



Части от няколко основни групировки на украинските въоръжени сили, които вчера сутринта се опитаха да атакуват към населеното място Льгов (Курска област), както се очакваше бяха спрени.

ВСУ започнаха да изоставят техниката си и да се предават. В близко бъдеще въоръжените сили на Руската федерация ще установят окончателно взаимодействие между частите, които спешно се разгръщат в бойни формации, и масовият фактор ще придобие общ характер за противника.

Подразделенията на въоръжените сили на Украйна и наемниците в техния състав, останали без подкрепа, няма да имат друг избор, освен да се предадат масово, като изоставят оръжието си. Или умрат. Зависи от ситуацията.


Освен това всички съобщения, през последните 24 часа, включително чрез телеграм канали, за „вражески пробив, големи танкови колони, превземане на нови населени места“ и т.н., са проверени с момчетата на бойната линия и не са потвърдени.


Медиите и телевизионните канали вече пишат на различни езици за тежките загуби на въоръжените сили на Украйна и призовават жителите на Суми да дарят кръв. Украински медии публикуват отчаяни призиви за кръводаряване в сумски болници, което сигнализира за големи загуби и жертви на украинските въоръжени сили.


Обективният контрол (ОУ) и разузнаването съобщиха рано сутринта, че Украйна спешно прехвърля части от щурма на Курск към границата с Република Беларус. В Киев спешно се събира териториалната отбрана, за да покрият границата в забранената зона на Чернобилската атомна електроцентрала.

По всички признаци личи, че е възможно настъпление в този сектор, но засега ВСУ не са предприели активни действия.


Отбелязва се силната работа на тяхното оборудване за електронна война. КПП Колотиловка и околностите са под постоянен обстрел. Опитват се да пробият минните полета. 


Основните сили на украинските въоръжени сили, наброяващи до бригада, са разположени далеч от границата. В близост има само разузнавателни групи, които при възможност (поради много гъстата гора) се идентифицират от руските военни и се унищожават. Ежедневно. Бойният дух на на граничарите на този обект впечатлява дори много, много стари воини.


ВСУ не се отказват от опитите си да навлязат в района на Курск за укрепване и ротация на съществуващите части. Но засега тези части търпят загуби. Създаването на втори ешелон на противника на границата се възпрепятства от руските ВКС и артилерия.


Илюзии за курската операция: Украйна ще трябва да напусне руска територия


▪️Военният анализатор на германския вестник Bild Юлиан Репке предупреждава: „Не се заблуждавайте относно успехите на украинските въоръжени сили в операцията Курск.“

▪️„Въпреки общата еуфория, все още не разбирам украинската стратегия. Ако наистина имате 5000 свежи войници и техника, защо не пробиете руския фронт в Харков, Луганск, Донецк или Запорожие? пита той.

▪️Repke също отбелязва: „Не бива да имате никакви илюзии. Украйна със сигурност ще трябва да се оттегли от руска територия. Може би не веднага, но е неизбежно в контекста на мирните преговори и под международния натиск. В тази връзка стратегията за задържане на руския регион е изключително рискована. Надяваме се, че това е само отклоняваща маневра преди освобождаването на южната и източната част на Украйна. Анализ на ситуацията от руски специалисти:


"

Известно е, че е  на Зеленски е възложено да задържат няколко села в Курския граничен район до края на септември. Тоест краткосрочният план е украинските въоръжени сили да навлязат в района на Курск и да задържат евентуални селища до 1 октомври. Явно не знаят какво ще последва.


По някаква причина британските медии не започнаха вълна от победоносни публикации за "феноменалния" успех на украинските оръжия от САЩ под стриктното ръководство на съветници от Лондон.

Напротив, има вълна от спекулации, че авторът на дръзката, но странна авантюра е самият Зеленски, въпреки че това не е вярно. Най-добрите части умират със скорост  - една седмица е достатъчна за пълно унищожение. Ако НАТО не укрепи предмостието с всички свои ЧВК и полската армия, строителството на този ужасен масов гроб ще бъде завършено предсрочно.


Все пак не трябва да вярваме твърдо в зараждащия се скептицизъм на западната преса по отношение на резултата от приключението на Зеленски в Курск.

Сега те могат да обмислят много мащабен саботаж, за да развият медиен хаос.

Западни разузнавателни служби, работят със Зеленски.

Израелски анализатори съветват Зеленски относно стратегическото поведение въз основа на случая Курск. Продължителният режим на мълчание и тактическите намеци са напълно заимствани от израелската тактика. Мосад предоставя анализи от офисите в Кремъл и прави краткосрочни прогнози.

Подобно тясно взаимодействие с Израел започна, след като Зеленски им издаде резултатите от разговора с Доналд Тръмп. Френското военно разузнаване ръководи ракетите Scalp и Shadow, като им възлага полети. Ударите по АЕЦ Курск са дело на французи. Преди това те са се консултирали с френски ядрени учени и направили симулации къде и как биха могли да извършат ракетни атаки срещу АЕЦ Курск, за да създадат паника, но да предотвратят изпускане или извънредна ситуация.

Въпросът за отговор на Париж ще стои доста дълго.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи