⚡️ Коментар на официалния представител на МВнР на Русия М.В.Захарова във връзка с поредните терористични атаки на украинските въоръжени сили срещу руски региони (11 август 2024 г.)


💬 Режимът в Киев продължава своите терористични дейности с единствената цел да сплаши цивилното население на Русия. Той отлично разбира, че тези варварски действия нямат никакъв смисъл от военна гледна точка, но продължава да отработва заемите, издадени от неговите господари.


В нощта на 11 август украинските въоръжени сили нанесоха масиран ракетен удар по Курск. По града са изстреляни тактически ракети "Точка-У". Повечето от украинските ракети са поразени от системи за противовъздушна отбрана. Една от тях обаче е ударила жилищен блок. 13 цивилни са ранени, двама са в тежко състояние.


През изминалото денонощие украинските въоръжени сили също извършиха мащабна атака с дронове срещу редица руски региони, по-специално в Белгородска и Воронежка области. Град Шебекино, Белгородска област, отново е атакуван. Петима жители са ранени. В ДНР снощи в резултат на украински атаки един цивилен е убит и 16 са ранени. Общо се съобщава, че системите за противовъздушна отбрана са унищожили 21 украински дрона над четири региона на Русия.


☝️ Очевидно е, че тези украински ракетни атаки и атаки с дронове срещу руски региони имат явно терористичен характер.


❗️ Решително осъждаме тези варварски терористични актове, насочени към унищожаване на гражданска инфраструктура, убийства и сплашване на цивилни жители.


Не се съмняваме, че организаторите и извършителите на тези престъпления, включително чуждестранните им попечители, ще понесат отговорност за тях. Твърдият отговор на руските въоръжени сили няма да закъснее.


Отново призоваваме международните организации да осъдят терористичните атаки на украинските боевици. Въпреки че сме сигурни, че отговорът ще бъде срамежливото мълчание на съответните структури.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи