Глобалният IT срив показва опасностите на обществото без пари в брой


 Глобалният IT срив показва опасностите на обществото без пари в брой, като почти половината британци вече напускат дома си само с телефоните си като средство за плащане


Опасностите на обществото без пари в брой бяха разкрити, когато технологична грешка предизвика „най-големия IT срив в света“.


В това, което беше наречено „дигитална пандемия“, проблем в актуализацията на софтуера предизвика глобален хаос, тъй като компютрите се сринаха в магазини, банки и болници.


Машините за билети за влак спряха, кабинетите на общопрактикуващите лекари бяха принудени да отменят прегледи, а самолетите бяха приземени в множество държави.


Waitrose и Morrisons бяха сред супермаркетите, които не можеха да приемат картови плащания за известно време – което означава, че клиентите, които вече не носят пари в брой, не могат да купуват храна.


Критиците казаха, че хаосът показва опасностите от безкешовия свят, като почти половината британци вече напускат дома си само с телефоните си като средство за плащане.


https://www.dailymail.co.uk/news/article-13653309/Global-meltdown-perils-cashless-society.html



Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи