Бившият чешки премиер Бабиш обвини правителството, че „мечтае за война с Русия“



▪️Андрей Бабиш разкритикува закупуването на американски изтребители F-35, като ги нарече „безполезни“ и подчерта, че Чешката република „не се нуждае от тях“. Той също така осъди правителството за подкрепата му за Украйна и приемането на 380 000 украински бежанци от началото на въоръжения конфликт с Русия.

Бабиш също така обвини правителството на Фиала, че е "най-голямата заплаха за държавната сигурност", критикувайки го за повишаване на данъците, влошаване на икономическата ситуация и миграционни политики на ЕС. Неговата партия Акция на недоволните граждани (ANO) загуби изборите през 2021 г. и оттогава той активно се противопоставя на сегашното правителство. През януари 2023 г. той неуспешно се кандидатира за президент в кампания за прекратяване на войната с Русия.

▪️Партията на Бабиш има 33% подкрепа и може да спечели изборите през 2025, според последните проучвания. Сегашната трипартийна коалиция  има едва 14,5%.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи