Ирландци проведоха митинг срещу превръщането на сиропиталище в приют за украински бежанци







Ден по-рано в 43-хилядния град Дъндолк се проведе протестен митинг срещу плановете на властите да превърнат бивше сиропиталище в център за мигранти.


Според ирландския вестник Sunday World до края на годината там ще бъдат настанени около 260 украински бежанци.


Докато ораторите призоваваха жителите да се обединят, зад тълпата се събраха леви активисти. Между тях застана кордон от полицаи. 


Според участници в демонстрацията, след края на събитието някои хора са излезли на разходка из града, където силите за сигурност са извършили арести.


💬 Напомням ви, че преди няколко дни в Дъблин за втори път подпалиха строителна площадка, на която властите възнамеряват да изградят приют за имигранти. 



🔥 Ирландци подпалиха строителна техника, използвана за изграждането на център за емигранти


В град Кулок строителни работници са прогонени, а оборудването им е подпалено, за да се попречи на емигранти от мюсюлмански и африкански страни да се заселят в града. Напрежението в Ирландия нараства, тъй като десните сили се обединяват, а хората все повече отхвърлят емиграционната политика на страната.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи