Близо половината от шофьорите на електромобили в САЩ обмислят да се върнат към автомобили с двигатели с вътрешно горене

 Близо половината от шофьорите на електромобили в САЩ обмислят да се върнат към автомобили  с двигатели с вътрешно горене: проучване на McKinsey


В проучване, проведено в САЩ, 46% от собствениците на електромобили заявяват, че вероятно ще се върнат към използването на двигатели с вътрешно горене.


Според проучване, проведено в световен мащаб сред 30 000 респонденти в 15 държави, над 25% от собствениците на електрически превозни средства (EV) са склонни да преминат обратно към превозни средства, задвижвани с горива.


Австралия оглавява списъка с 49% от анкетираните, които заявяват, че биха искали да възобновят експлоатацията на превозно средство, задвижвано с гориво.


Основната причина, посочена от анкетираните за желанието им да се върнат към превозните средства, задвижвани с горива, е липсата на обществена инфраструктура за зареждане; 34 процента казаха, че притежаването на  електромобил идва с „твърде високи“ общи разходи.


Невъзможността за зареждане у дома (24%), прекомерното безпокойство и стрес от зареждането (21%), промяната на нуждите от мобилност (16%) и липсата на удоволствие от шофирането (13%) завършват списъка с причини, поради които хората са недоволни електрически автомобили.


„Не може да се отрече сривът в стойностите на употребяваните електрически превозни средства през последната година“,  каза Карл Брауер, изпълнителен анализатор в iSeeCars. „Гледахме как цените на електромобилите спадат между 30 и 40% от юни миналата година, докато средната цена на бензиновия автомобил е спаднала само с 3 до 7% през същия период от време.“


Hertz разкри през януари, че ликвидира 20 000 електрически превозни средства или приблизително една трета от общия си автопарк. Употребявани Tesla се предлагаха от компанията за коли под наем на средна цена от 25 000 долара.



https://greatgameindia.com/nearly-half-of-us-ev-drivers-consider-switching-back-to-gas-vehicles-mckinsey-study/


Цялата зелена енергия в Германия. За тези пластмасови електрически корита няма търсене и са струпани в безкрайно поле.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи