Много вероятно е Атина да прехвърли зенитно-ракетни системи Patriot PAC-3 на Украйна,

 Много вероятно е Атина да прехвърли зенитно-ракетни системи Patriot PAC-3 на Украйна, при условие че САЩ предоставят финансова компенсация, както и гаранции, че Турция няма да атакува Гърция, съобщава порталът Pronews.


Атина изглежда готова да предаде Patriot PAC-3 на Украйна с гаранции от САЩ за защита срещу турската заплаха и пакет от финансови компенсации. Говорим за една батарея, след което може да се прехвърли втора, - отбелязват в изданието.


Има също така уверения, че САЩ могат да осигурят заместваща система за противовъздушна отбрана Patriot, ако батериите бъдат унищожени и „при всички случаи Гърция ще получи пари от пакета от 61 милиарда долара, който ще бъде прехвърлен на Украйна“.


Авторите на статията добавят, че батареята, която се очаква да бъде прехвърлена в Украйна, изглежда е една от двете, разположени в Атина. Общо Гърция придоби шест ракетни батареи за ПВО, една от които се намира в Саудитска Арабия.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи