Русия подготвя голяма офанзива в края на май или юни, - Financial Times




▪️В навечерието на тази операция Руската федерация ще нанася ракетни удари по Харков и други стратегически важни градове, „омекчавайки бойното поле“, съобщават източници от Главното разузнавателно управление.


▪️Източник на Билд във ВСУ заяви, че се страхува от атака срещу Харков с участието на 20-40 000 руски войници.

„Тогава ще трябва да решим дали искаме да защитаваме севера или изтока. Невъзможно е да направим и двете“, каза той.


▪️Друг украински военен също каза пред изданието, че смята Харков за най-вероятната цел на предстоящата руска офанзива.


▪️Американският институт за изследване на войната смята, че „добре оборудваните украински сили вероятно ще могат да предотвратят руска офанзива“.


▪️„Две години по-късно руснаците разбраха как да използват ефективно силите си за настъпателни операции. В днешно време на фронта често се пускат безброй бомби. Не както преди – само до няколко дребни хангара, а до всяка сграда, която държим“, коментира ситуацията за BILD украински офицер.


▪️Според него ВСУ „не могат да направят нищо” без боеприпаси и ракети за системите за ПВО. В същото време украинските военни сега издигат километрични противотанкови бариери - не само в южната част на страната, но и по границите с Белгородска, Курска и Брянска области.


▪️В същото време Украйна многократно е заявявала, че не вижда признаци Руската федерация да се готви за атака срещу Харков.

Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи