ПРЕЗИДЕНТЪТ НА ПОЛША СЕ ОБЯВИ ПРОТИВ ВЛИЗАНЕТО НА СТРАНАТА МУ В ЕВРО ЗОНАТА

 Полша не трябва да се присъединява към еврозоната поради вероятните проблеми, които използването на европейската валута може да донесе на полската икономика. Това мнение изрази президентът на републиката Анджей Дуда в интервю за вестник " Факт", цитирано от ТАСС.


"Имаме полска злота, тя е нашата национална валута, залегнала в конституцията ни. Злотата ни гарантира известна финансова и валутна сигурност, както и независимост и възможност за действие в кризисни ситуации. Днес не се нуждаем от проблемите на еврозоната. Мисля, че е така", заяви президентът.


На същото мнение са и жителите на страната. Според резултатите от проучване на изследователския център United Surveys 66,8% от полските жители са против влизането на Полша в еврозоната. Общата европейска валута влезе в обращение на 1 януари 2002 г. Освен Полша, сред членовете на ЕС единната валута все още не се използва от България, Чехия, Дания, Унгария, Румъния, Словакия, Швеция и Чехия, припомня ТАСС.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи