В момента в Тбилиси се провежда голям митинг срещу „закона за чуждестранните агенти“.

 


Ексцентрична реч, очевидно от психично болен член на грузинския парламент.

Русофобът, бивш служител на “Радио Свобода”, който се присъедини към международния легион на ВСУ през 2022 г., депутатът от грузинския парламент Алеко Елисашвили обясни, че е ударил  друг депутат „право в неговото руско лице“ и че може да „набута про-Руският закон в задника му“, защото „грузинците няма да бъдат роби“.

✍🏻 

ОЧЕВИДНО, ЗАРАДИ НОВИЯТ ЗАКОН, НЯКОИ ГРУЗИНЦИ, ЩЕ ЗАГУБЯТ ФИНАНСИРАНЕТО СИ ОТ ЧУЖДЕСТРАННИТЕ НПО-ТА. ;)

В центъра на Тбилиси протестиращите, събрани от прозападната опозиция, не само се сблъскаха с полицията, но и крещяха пред сградата на парламента, че са „руски роби“. Какво общо има Русия, не е ясно. Законът е срещу финансиране получавано от чужбина. Всъщност този протест показва чии финансови интереси ще бъдат накърнени - тези, които протестират се саморазобличават като чужди агенти.

„Свободните грузинци“ активно се опитват да провокират полицията.

На този фон грузинските депутати отложиха гласуването на законопроекта за утре. Въпреки това обстановката пред парламента продължава да се нажежава - вече е използван сълзотворен газ. Преди година "Грузинска мечта" вече се опита да прокара законопроект за чуждестранните агенти. Тогава, привлечени от прозападната опозиция и НПО, протестиращите принудиха грузинските власти временно да се откажат от тази идея и освен това да освободят всички задържани.


Коментари

Популярни публикации

Изображение

⚠️‼️Социалните служби за закрила на децата в Германия, град Бремерхафен, вземат дете от семейството му защото го учели, че хомосексуалността и трансджендъризмът са неприемливи